Серијата Jazz содржи:

 
PLC:
• 24k Ladder програма
• математички функции
• дигитални и аналогни влезови, , релејни/транзисторски излези
• брзи бројачки (HSC) влезови (do 5 kHz),
• комуникација: RS232/RS485, GSM/SMS, Modbus
• можност за далечински пристап

HMI:
• големина на дисплејот 2 x 16 знаци, 16 копчиња,
• до 60 дефинирани дисплеи,
• повеќејазична поддршка (повеќе од 15јазици)
• можност за прикажување на времето, датумот,
моментална сотојба и др.

Touchscreen дисплеј во боја, комплетна PLC функционалност, on-board I/O опции, и вградената опција за прием се само неколку од предностите што ги нуди Vision570™, нов all-in-one контролер. Неговиот 5.7" QVGA, 256 к дисплеј може да прикаже повеќе од 1000 кориснички дефинирани изгледи. Комуникациските опции вклучуваат TCP/IP Ethernet, GSM/SMS, MODBUS и CANopen.
RI58: Стандарден индустриски енкодер. 
- Број на импусли: физички до 10.000. Комплементарни излези - до 40.000 импусли по обртај. Метално куќиште.
- IP64 или IP67. Ширина на осовината: 6 до 12 mm. Повеќе типови на фланши за прицврстување. Верзии со кабел од произволна должина или со конектор - аксијално или радијално.
- Температурна верзија: до 100 степени. Отпорност на шок и вибрации. RS422 или push-pull излез.
- погодни за: CNC машини, алатни машини, машини за паковање, мотори/драјвови, текстилни машини...
Документација Големина Преземи
RI58 data sheet 575 kB

КОНТРОЛА НА ПРОТОКОТ. Ви ги претставуваме Flow switch-еви од фирмата Turck. Го контролирате протокот на саканото ниво. Уредот се подесува преку потенциометри на саканата вредност која треба да се контролира. Ако протокот падне испод тие вредности или порасне повеќе, уредот излезен транзисторски или релеен излез. Калориметриски принцип на работа. Типични апликации: Заштита на пумпи од работење на суво, конторла на подмачкување - проток на масло, контрола на вентилација - проток на воздух...
дознајте повеќе...

Документацијa Големина Преземи
Контрола на протокот 2.27 MB
 
RS2-16M 1MM SC/1 LH SC - Hirschmann. Индустриски Ethernet switch. 14 x 10/100BASE-TX, TP кабли, RJ45, auto-crossing, auto- negotiation, auto-polarity, 1 x 100BASE-FX, MM кабли, SC sockets,1 x 100BASE-FX,   Serija 18, Leuze electronic: Решение за сите проблеми со детекција на транспарентни објекти. Специјална конструкција на овој ретрорефлективен сензор со ЕДИНСТВЕНО сочиво, најсовремени софтверски и хардверски решенија, метално куќиште.
SM-cables, 1550nm, SC sockets. Multimode фибер до 5000 метри, Singlemode до 86.6 километри!! IP заштитата го прави идеален за многу апликации во полначите на сокови, вода или пиво.
   
Инкрементални енкодери Hengstler, од серијата RI58. Индустриски тип, метални куќиште, до 10.000 импулси по ортај, IP67 заштита, различни типови на фланши за прицврстување, RS422 или push-pull излез... 
Foot switch - еви или "папучи" Schmersal. Командни - прекинувачки уреди, сигурносни или со аналогни излези. Отворени или затворени, со еден или дури и 4 контакти на една педала. Верзии со повеќе педали. 
 

Ултразвучни сензори:  Цилиндрични куќишта Fi18, Fi30, четвртасти модели CP40, Q30 ili Q45 (слика). Домет до 8 метри. Прекинувачки или аналогни струјни или напонски излези. Детекција на предмети на поголеми далечини или контрола/мерење на нивото на течностите или прашкастите материјали. 
Оптички мерач на далечина: ODS серија. Ласерски или LED принцип. ODS 8, ODS 78, ODS 96 или ODS 30 (на сликата). Домет до 30 метри (OMS 2 - домет до 170 метри, резолуција 2mm). Резолуција од 0.1 mm, прекинувачки, аналогни струјни или напонски излези или RS232/RS485 излез. Интегриран контролен панел. 
   

Индустриски водоотпорен телефон: Робусен (куќиште од фиберглас), за користење во најтешки услови: Отпорност на иселина, влага, голем алфанумерички дисплеј. 21 тастер од челик што не рѓосува - користење со ракавици. Hends-free употреба. IP66 заштита, заштита од удари. 
Позиционен прекинувач T/M 250: Метално куќиште, IP67. До 4 контакти Snap или slow action. Верзија за екстремен температурен опсег: -40 до +200 степени!!! Златни контакти. Различни агли на прекинување - прекинување од лева, десна или од двете страни. Max 25A, работен век >10 милиони операции.

Производители

 

 

 

 

НОВО!!!!  AUER, Австрија: Визуелна сигнална опрема, аудиовизуелна, аудио опрема, Ex и водоотпорни телефони - зона II 2 G EEx em(ib) IIC T6 i II 2 D IP66, Ex сигнална опрема.
 

 

                      Контурфлекс - мерна завеса, Leuze lumiflex. Повеќе вградени модови на работа: детекција на дупки, детекција на мали предмети, одредување на централна положба ... Прекинувачки излез оло директно на Profibus DP.
 

 

BL67: Fieldbus систем, наменет за монтажа директно во поле - IP67 заштита. Дигитални влезови и излези, аналогни влезови и излези, температурни влезови, high speed влезови, RS232... се поврзува на Profibus DP, или Devicenet.